zaterdag 20 februari 2010

Agent steelt computers van Rotterdams politiecorps

Even letterlijk overgetikt uit de krant:

Een agent van het Rotterdamse politiecorps heeft gisteren voor de rechter bekend in twee jaar tijd zeker 63 computers en randapparatur van zijn baas te hebben gestolen. Het lijkt slechts het topje van de ijsberg: de politie Rotterdam-Rijnmond mist in totaal 320 computers.
De vorig jaar november op staande voet ontslagen diender Justin B. (20) uit Moordrecht bood de gestolen waar aan op Markplaats, bleek na een pseudokoop. Thuis vonden collega's nog meer politie-attributen. De agent nam ook een ov-jaar-kaart mee die als gevonden voorwerp was ingeleverd, en plakte er zijn eigen pasfoto op. B. verklaarde voor de rechter dat hij bang was de hypotheek van zijn pas gekochte huis niet te kunnen betalen. De aanklager eiste een celstraf van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk. Uitspraak over anderhalve week of zo.

Leuk enzo, maar wat gebeurt er met al die gegevens die op die computers stonden? Wordt dat gewoon terzijde geschoven of krijgen de mensen die in de dossiers op de systemen voorkomen nu ook genoegdoening? Waarschijnlijk niet.....

Weer iets om in de gaten te houden, want dit soort dingen verwijnen in de media waar je bij staat, zonder dat de echt belangrijke vragen gesteld/beantwoord worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten