dinsdag 9 februari 2010

Bomdreiging Den Bosch: paniekzaaierij voor nog meer controle?

Vanmorgen op de radio: een man in een witte jurk loopt een trein in Den Bosch in rond 0800 uur. Hij gedraagt zich verward en vraagt met luide stem in gebroken engels om sigaretten volgens een ooggetuige op BNR radio. Vervolgens spreekt hij over de aanslagen van 9-11 en zegt dat de passagiers hetzelfde lot wacht. De NS meld dat er explosieven in de trein liggen, later wordt dat weer teruggedraait.
Ook de burgemeester zaait paniek door te verklaren dat de situatie erger is dan eerst was gedacht. Zonet nog even naar de radio geluisterd. De politie doorzoekt het huis van de 43 jarige man en er wordt verteld dat hij een psychiatrisch verleden heeft.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1347270.ece/Verwarde_man_ontregelt_treinen_bij_Den_Bosch

Dit doet me denken aan de schietpartij in Ford Hood, Texas op 5 november vorig jaar. Hierbij kwamen 12 mensen om en raakten 31 mensen gewond. Ook deze man had een psychiatrische connectie, hij was zelf psychiater. Diverse bronnen vermelden dat het waarschijnlijk is dat de man onder invloed was van psychotropische drugs en “die Goyim die” riep.

http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/06/fort-hood-nidal-malik-hasan

Ook de beruchte 'underwear bomber' die vanuit Nigeria via Schiphol naar Detroit vloog en daar een aanslag poogde te plegen maakte bij aanhouding een verwarde indruk. Sommige nieuwsbronnen spreken van vrijwel catatonisch.

Het lijkt wel of bijna alle schietpartijen van de laatste jaren sinds antidepressiva populair zijn geworden daar iets mee te maken hebben.

was-fort-hood-killer-on-psychotropic-drugs

"In almost every major mass shooting over the past two decades, since anti-depressant drugs became popular, the killer has been on SSRI’s – serotonin reuptake inhibitors."

Hoe dan ook, het is afwachten wat hier nu weer het gevolg van zal zijn. Metaaldetectors op stations? Body scanners? Versnelde invoer van de ov-chipkaart (die in tegenstelling tot wat beweerd wordt NIET anoniem kan zijn)?

anonieme-ov-chip-kaart-niet-zo-anoniem

ov-chipkaart-boek-bedragen-passanten-af

Geen opmerkingen:

Een reactie posten