maandag 10 mei 2010

Eurocalypse




Uit De Tijd:

"De zestien landen van de eurozone gaan alles samen meer dan 700 miljard euro pompen in de verdediging van de euro. In dat bedrag zit 60 miljard Europese leningen die de EU-Commissie op heel korte tijd kan ophalen, 440 miljard aan garanties van de eurolanden en 250 miljard van het IMF. De ECB zet de geldkraan voor de banken open, zoals tijdens de bankencrisis. En ze doet wat vorige week nog onbespreekbaar was: obligaties kopen van probleemlanden op de secundaire markt."

Dit geintje gaat Nederland (en dus de belastingbetaler) wederom rond de 20 miljard Euro kosten als we uitgaan van dezelfde verhouding zoals is toegepast in de Griekenland 'bailout'.
Natuurlijk vragen we hiervoor 5 percent rente dus het kan wat opleveren maar voordat we het geld terugkrijgen moeten we waarschijnlijk zelf ook heel wat gaan lenen. Dit zal dan moeten tegen een behoorlijk verhoogd tarief waardoor we zelf ook de boot in gaan.

Webster Tarpley voorspelt het einde van de Euro binnen 6 maanden. Meer informatie over Tarpley

Het instorten van de Euro en de Dollar zal waarschijnlijk aanleiding zijn tot het starten van een nieuw conflict in het midden oosten, waarschijnlijk in Iran of Yemen. Een 9-11 achtige 'false flag' aanval is dus ook mogelijk omdat er een duidelijke reden moet zijn om naar bovenstaande landen te gaan. Reken op noodtoestand achtige ellende in de US en misschien ook in sommige Europese landen.

Tijd om sigaretten te gaan sparen om straks je taxi mee te kunnen betalen, en 't beetje spaargeld dat je hebt in Goud of in Yen beleggen. Hoewel Japan ook niet zo stabiel meer is als het was. Het is nu eenmaal een globale economie, als de Euro gaat, gaat de Dollar ook en is het maar de vraag of de Yen het gaat redden. Snel nog een paar sportdrankjes met extra Aspartaam en je merkt er niks meer van....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten